Sajtóközlemény

Az UNSZ Szeretetszolgálat 2018-as éves jelentése

„Túláradó hálát és testvéri szeretetet érzünk mindazok iránt, akik hozzájárultak az emberbaráti munka sikeréhez 2018 folyamán” – jelentette ki Sharon Eubank nővér, az UNSZ Szeretetszolgálat igazgatója, valamint Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Segítőegylete általános elnökségének első tanácsosa.

Az egyház emberbaráti szervezete – az UNSZ Szeretetszolgálat – kiadta 2018-as éves jelentését, melyből kiderül, hogy az egyház és több mint 1900 partnere 2885 különböző kezdeményezésben segédkezett 141 országban az év során.

„Ez az éves jelentés emberek tízezreinek testvéri kedvességét képviseli” – fejtette ki Eubank nővér, aki kijelentette, hogy ezek az önkéntes munkaórák, valamint adományok „komoly hatásúvá nőttek ki az apró felajánlásokból”.

 

Japánt számos természeti katasztrófa, köztük földrengések, tájfunok és árvizek sújtották 2018-ban. Az áprilisban és júniusban Simane és Oszaka tartományokban bekövetkezett két 6,1-es erősségű földrengés több ezer embert érintett. Június végén és július elején pedig évtizedek óta a leghevesebb esőzések és árvizek sújtottak Japán délnyugati részére. Több mint 200 ember vesztette életét, valamint egymilliónál is többen kényszerültek otthonuk elhagyására. Az UNSZ Szeretetszolgálat számos országos és helyi segélyszervezettel működött együtt a katasztrófa-elhárítás és a romeltakarítás munkálataiban.

„A legtöbb [adományozó] csekély pénzösszeget ajánlott fel az emberbaráti Segély Alap részére, személyes áldozatként, hiszen nem tudtak szó nélkül elmenni a hírek mellett – tette hozzá Eubank nővér. – Számtalan önkéntes munkaórát is jelent mindez – ami szintén személyes áldozatot kívánt –, hogy segítségére siessünk másoknak, akik életük legszörnyűbb pillanatait élik át.”

2018-ban az UNSZ Szeretetszolgálat nemzetközi csapásokra is reagált Saipanon és Guatemalában. Az Egyesült Államokban két nagy hurrikán, valamint a Kaliforniát valaha sújtó legsúlyosabb bozóttűz túlélői részesültek segélyszállítmányokban.

Az egyház olyan menekültekkel foglalkozó szervezetekkel is együttműködött, mint az International Rescue Committee [Nemzetközi Megmentési Bizottság], hogy fekvőhelyet, ruhát, élelmiszert, valamint munkavállalási lehetőséget és nyelvtanulási lehetőségeket biztosítson a menekültek számára. Tavaly 56 országban 371 kezdeményezés keretében dolgoztak együtt különböző letelepítési ügynökségekkel.

További jelentős adatok 2018-ra vonatkozóan:

  • Vészhelyzeti reagálás: 155 projekt keretén belül 50 országban
  • Élelmiszerbiztonság: 311 700 fő kapott segítséget 16 országban; 51 tudományos ösztöndíj került odaítélésre 11 országban
  • Jövőkép: 309 800 fő kapott segítséget 35 országban
  • Kismama- és újszülöttgondozás: 53 800 képzett szakember 39 országban
  • Tiszta ivóvíz és higiénia: 657 500 fő kapott segítséget 28 országban
  • Oltás: hét kampány segített hét országon
  • Kerekesszékek: 53 800 fő kapott segítséget 40 országban

1985 óta az UNSZ Szeretetszolgálat több mint 2,2 milliárd USD értékű segélyt nyújtott készpénz, árucikkek és természetbeni adományok formájában 197 országban és területen.

„Oly sok tennivaló van még – mondta Eubank nővér. – További vészhelyzetek és szükségletek merülnek majd fel a jövőben is, mi pedig hálásak vagyunk a további segítségnyújtáshoz rendelkezésünkre álló forrásokért.” A teljes cikk elérhető az ldscharities.org honlapon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.