Téma

Elnöklő Püspökség

Az Elnöklő Püspökség három férfiból áll, az elnöklő püspökből és két tanácsosából – ők alkotják Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza egyik elnöklő tanácsát. Ezek az általános felhatalmazottak, akik közül mindenki a püspök hivatalát viseli, az Első Elnökség közvetlen irányítása alatt szolgálnak tisztségükben. Az Elnöklő Püspökség a megalakulása óta számos dologi ügyért felel az egyházban. Ide tartozik az egyháztagok tizedeinek, felajánlásainak és adományainak átvétele, szétosztása és elszámolása; a szegények és szűkölködők megsegítésére irányuló program igazgatása; a hódolat helyeinek megtervezése, felépítése és karban tartása; valamint az egyháztagsági feljegyzések átvizsgálása és áthelyezése. Az Elnöklő Püspökség tagjaira jellemző, hogy kiváló üzleti és igazgatási érzékkel rendelkeznek, és vallási szempontból is rendkívül elkötelezettek.

Az egyház jelenlegi elnöklő püspöke H. David Burton püspök, tanácsosai pedig Richard C. Edgley püspök és Keith B. McMullin püspök. 
 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.