Hivatalos nyilatkozat

Első elnökségi nyilatkozat a fegyveres konfliktusról

Az egyházi vezetők azt remélik, béke uralkodik majd a nemzetek között és a szívünkben is.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége a következő nyilatkozatot tette közzé:

„Összetört szívvel és mély aggodalommal szemléljük a jelenleg tomboló fegyveres konfliktust. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának vannak tagjai mindegyik érintett területen és szerte a világon. Feléjük, valamint minden fivérünk és nővérünk felé fordulnak most a gondolataink és a szívünk.

Továbbra is békéért imádkozunk. Tudjuk, hogy Jézus Krisztuson keresztül lehet tartós békére lelni. Ő képes megnyugtatni és megvigasztalni a lelkünket még a szörnyű viszályok közepette is. Arra tanított minket, hogy szeressük Istent és a felebarátainkat.

Imádkozunk azért, hogy a fegyveres harcok hamar véget érjenek, hogy az ellentéteknek békés vége lehessen, valamint hogy béke uralkodhasson a nemzetek között és a szívünkben is. Arra kérjük a világ vezetőit, hogy ilyen megoldásokra és a békére törekedjenek.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.