Téma

FamilySearch

A FamilySearch a világ legnagyobb genealógiai szervezete. 1894 óta a FamilySearch több mint 100 országban működött együtt levéltárakkal, könyvtárakkal és egyházakkal, hogy gazdaságos hozzáférést biztosítson olyan feljegyzésekhez, amelyek segítenek az embereknek megtalálni az őseiket.

Havonta több mint 3 millió ember használ FamilySearch feljegyzéseket, forrásanyagokat és szolgáltatásokat, hogy megtudjon valamit a családtörténetéről. Ezek a feljegyzések és szolgáltatások elérhetők online a FamilySearch.org oldalon, valamint 126 ország összesen 4600 családtörténeti központjában, köztük a híres Családtörténeti Könyvtárban a utahi Salt Lake Cityben.

A FamilySearch olyan szolgáltatás, amelyet Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza biztosít. A FamilySearch az iránti elkötelezettsége, hogy segítsen az embereknek összeköttetést találni az őseikkel, abban a mormon hitelvben gyökerezik, mely szerint a családnak központi szerepet kell játszania az életünkben, és a családi kapcsolatok ezen az életen túl is folytatódhatnak. Mivel a családtörténeti érdeklődést nem korlátozza a kultúra, az etnikai vagy a vallási hovatartozás, a FamilySearch forrásanyagai, amelyek között európai egyházi feljegyzések ugyanúgy vannak, mint afrikai szóbeli történetek, mindenki számára hozzáférhetők, aki szeretne felfedezni valamit a családjáról.

Non-profit szervezetként a FamilySearch világszerte önkéntesek támogatására támaszkodik. Ezek az önkéntesek segítenek a feljegyzések indexelésében, személyes segítséget nyújtanak, és megosztják másokkal a genealógiai kutatással kapcsolatos tudásukat.

A FamilySearch személyes segítségnyújtást kínál szakavatott családtörténészek számára éppen úgy, mint akik most indulnak útra a genalógia világába. Ez a segítség rendelkezésre áll a családtörténeti központok rendszerén keresztül, illetve ha felveszik a kapcsolatot a FamilySearch ügyfélszolgálatával a support@familysearch.org e-mail címen vagy a 1-800-406-1830 telefonszámon az Egyesült Államokban és Kanadában. Kattintson ide a többi országban és tartományban lévő elérhetőségekért.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.