Sajtóközlemény

Felújítás miatt bezár a Németországi Frankfurt templom

A Németországi Frankfurt templom jelentős mértékű felújítás miatt 2015. szeptember 7-én, hétfőn bezár. A templom várhatóan 2017 júliusában nyit meg újra.

A templom építését 1981 áprilisában jelentették be, az egyházi vezetők 1985 júliusában végezték el az első kapavágást. A templomot 1987. augusztus 28-én szentelte fel Ezra Taft Benson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 1985-től 1994-ig szolgáló elnöke. A templom a következő országokban élő szenteket szolgálja ki: Németország, Luxemburg, Észak-Franciaország, Abu Dhabi, Bahrein, Ausztria, Albánia, Szerbia, Ciprus, Horvátország és Szlovénia.

Nemrég a Németországi Freiberg templom is bezárt hasonló jelentős mértékű felújítás miatt.  Ez a templom 2016. május 30-ig lesz zárva.

A Németországi Freiberg templomot 1985. június 29-én szentelte fel Gordon B. Hinckley elnök, aki akkoriban Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségének tanácsosaként szolgált. A templomot átépítették, majd 2002. szeptember 7-én újra felszentelte Hinckley elnök, aki 1995 és 2008 között volt az egyház elnöke. A Németországi Freiberg templom a következő országokban élő szenteket szolgálja ki: Kelet-Németország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Magyarország.

További utolsó napi szent templomok Európában többek között: a Svájci Bern templom,  a Spanyolországi Madrid templom, az Angliai London templom és az Angliai Preston templom.

Jelenleg 147 templom van a világon. Több mint 30 további templom építése van már bejelentve, vagy áll felújítás vagy építés alatt.  Az Indianai Indianapolis templomot 2015. augusztus 23-án, vasárnap szentelték fel.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok vasárnapi istentiszteleteken gyűlnek össze. A templom „az Úr háza”, ahol megerősítik Jézus Krisztus tanításait a házasság, a keresztelés és egyéb szertartásokon keresztül, amelyek az örökkévalóságra egyesítik a családokat. A templomokban az egyháztagok további ismereteket szereznek az élet céljáról, és szövetségeket kötnek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.