Sajtóközlemény

Megnyílik a látogatók előtt a Portugáliai Lisszabon templom

Bejelentésre kerültek a nyílt napok és a felszentelés dátumai

Minden érdeklődőt várnak Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza első portugáliai templomának megtekintésére. Az egyházi vezetők bejelentése értelmében a Portugáliai Lisszabon templom 2019. augusztus 17., péntek és 2019. augusztus 31., szombat között nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a vasárnapok kivételével mindennap. A nyílt napok ideje alatt a létesítmény ingyenesen látogatható. Az érdeklődők a nyílt napokat megelőző néhány hétben a templeopenhouse.lds.org weboldalon foglalhatnak időpontokat.

A város északkeleti részén, a modern Parque das Nações városrész közelében található templom hivatalos felszentelésére 2019. szeptember 15-én, vasárnap, három ülés keretében kerül sor. 2019. szeptember 14-én, szombaton egy fiataloknak szóló áhítat kerül megrendezésre az egyház felsőbb vezetőivel.

    

A mintegy 2230 négyzetméteres épület építése 2015. december 15-én, az egyházi és helyi közösségi vezetők részvételével megrendezett hagyományos kapavágási ünnepséggel vette kezdetét.

A templomot közel 45 000, Portugáliában, valamint a környező országokban élő utolsó napi szent látogatja majd. Jelenleg 201 működő, bejelentett vagy építés alatt álló templom található világszerte, melyek közül 14 Európában van.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól az egyházi létesítményektől, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a házasságon, a keresztelésen és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik.

A templomok céljáról, valamint az utolsó napi szentek életében betöltött jelentőségéről további információ található a következő weboldalon: http://www.mormon-sajtoszoba.hu/cikkek/templomok.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.