A Sajtószoba Blog

Mormon fiatalok tavaszi tevékenysége

Idén is megrendezésre került az immár szokásos tavaszi tevékenység a 12-18 évesek számára, aminek a Tihany téri Cövek központ adta a helyszínt.A kifejezetten a fiataloknak rendezett program célja, hogy bátorítást, segítséget és útmutatást nyújtson a fiatal résztvevőknek azon törekvéseikben, hogy jobban megismerjék önmagukat és a másokkal kialakított kapcsolataikat.

A programon Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza fiataljai és barátaik vehettek részt, akik az ország számos pontjáról érkeztek, ahogy a fiatalokat tanító egyházi vezetők is.

 DSC0639

Megkérdeztünk néhány fiatalt, hogy érezték magukat a program során és milyen élményeket gyűjtöttek.

Koczka Hanna (Pécs)
Mint mindegyik fiatalok konferenciája a mostani is sokban megerősített. Ami viszont számomra a legnagyobb megerősítést adta, az az, hogy sok olyan fiatal bizonyságát hallhattam, akik hasonló kihívásokkal küzdenek, mint én. Nagyon áldottnak érzem magam amiatt, hogy lehetőségem volt most is eljutni a fiatalok konferenciájára és megerősödhetett a hitem.

Sándor Csenge (Veszprém)
Nagyon hálás voltam, hogy - igaz, mint kísérő – el tudtam menni a szombati fiatal programra, ami most a megszokottól eltért: a hagyományos kezdő gyűlés után - amit egyébként cövekelnökünk vezetett - korcsoportokra bontva vehettünk részt több kis interaktív tanításon. Lehetünk 12 vagy 18 éves fiatalok, mindannyiunknak megvan a saját "hajója", vagyis az élet nehézségei, áldásai. Szombaton tanulhattunk róla, hogyan készítsük fel a hajó "legénységét", önmagukat a kihívásokra; hogyan tervezzük meg már fiatalon a legfontosabb és legbiztonságosabb állomásokat, hogy utunk végén a lehető legjobb parton köthessünk ki; utazás során milyen fontos a megfelelő táplálék, mind lelki, mind fizikai szempontból. Egy nagyon kedves francia házaspár tanítása után ebéd, aztán memoriter játékok következtek. A napot bizonyságtételi gyűlés zárta. Akikkel csak beszéltem, mind nagyon hasznos és jó élményekkel indultak haza, így újult erővel folytatjuk hajóink kormányzását.

Lucas Ludwig Saito (Brazilia)
Éreztem, hogy Isten szolgálatába lépek a bizonyságom és a szentírások által és azáltal, hogy az egyház vezetőinek tanácsát követem. Szolgálatba lépünk, amikor Krisztus tiszta szeretetét érezzük.Tudom, hogy az evangélium igaz, amely megváltoztatja az embereket.

Simon Péter (Szeged)
Sokat jelentenek nekem ezek a programok, mert ezek azok a lehetőségek, amikor végre tudunk találkozni a távoli barátokkal is szervezett körülmények között. A tanítások pedig mindig felemelőek, ugyanis a vezetők mindig eltalálják, hogy mire van személyesen is szükségünk és persze mindig hatalmas löketet ad, hogy vannak még hozzám is hasonló fiatalok, akik úgy igyekeznek élni, mint én.

 DSC0557

 DSC0641

A Blog böngészése

Névjegy: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS: Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.