Sajtóközlemény

Nemzetközi konferencia keretében tesznek ismét hitet Krisztus követése mellett az európai mormonok

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának mintegy félmillió európai tagja várja az általános konferencia szeptember 23-i kezdetét. Ők a mormonokként is ismert utolsó napi szentek közel 16 milliós világméretű közösségének tagjai.

E nemzetközi egyház tagjai évente kétszer tartanak általános konferenciát az Amerikai Egyesült Államok Utah államában, Salt Lake Cityben. Ilyenkor minden tavasszal és ősszel hat-hat ülésre kerül sor, melyek során az egyház vezetői útmutatással szolgálnak a tagok számára. Ezeket az üléseket több mint 80 nyelven közvetítik világszerte. A félévi konferencia lehetőséget ad a híveknek, hogy olyan inspiráló üzeneteket hallgassanak meg, amelyek segítenek nekik Jézus Krisztus elkötelezettebb követőivé válni. „Amikor nézed a konferenciát, és tisztában vagy vele, hogy egyháztagok millió teszik ugyanezt, az az egység nagyszerű érzetét adja. Az összes üzenetnek egyetlen célja van: mindenkit Krisztushoz hozni. Mi lehetne ennél nagyszerűbb cél?” – fejti ki egy hollandiai mormon, Chris Kleijweg.

Felszólalnak többek között az Első Elnökség, vagyis az egyház legfőbb irányító testületének tagjai, valamint a nemzetközi egyházat vezető más sugalmazott férfiak és nők. Üzeneteik segítenek az egyháztagoknak abban, hogy magabiztosan nézzenek szembe napjaink kihívásaival, és hogy válaszokat találjanak az élet nehéz kérdéseire. Az egyének és a családok igen gyakran azzal az érzéssel távoznak a konferenciákról, hogy „gazdag áldásokban részesültek”, mondja John Connolly, az egyház egyik írországi tagja.

 

Az egyház tagjai és barátai a konferenciát legegyszerűbben a helyi gyülekezeti házakban vagy az LDS.org oldalon, élő közvetítés keretében tekinthetik meg. Az általános konferencia hat ülésének időbeosztása a következő:

 • Szeptember 23., szombat:
  • Általáns női ülés: 2:00–3:30 (magyar idő szerint vasárnap)
 • Szeptember 30., szombat:
  • Délelőtti ülés: 18:00–20:00 (magyar idő)
  • Délutáni ülés: 22:00–24:00 (magyar idő)
  • Papsági ülés: 2:00–3:30 (magyar idő szerint vasárnap)
 • Október 1., vasárnap:
  • Délelőtti ülés: 18:00–20:00 (magyar idő)
  • Délutáni ülés: 22:00–24:00 (magyar idő)

A közösségi médiában bárki megoszthatja a konferenciai üzenetekkel kapcsolatos gondolatait és érzéseit az #LDSconf használatával.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.