Sajtóközlemény

Összefoglaló az általános konferencia szombat esti üléséről: az egyház új jelképe, újabb böjt a COVID-19 enyhüléséért, ifjú beszélők

Az egyház új jelképe kiemeli a Szabadító központi szerepét

Új jelképről ismerhető fel az egyház. Az egyház prófétája és elnöke, Russell M. Nelson ezt szombat este jelentette be és fejtette ki annak jelentőségét.

A jelkép „a feltámadt, élő Urat jeleníti meg, aki ölelő karját tárja mindazok felé, akik készek Őhozzá jönni – jelentette ki Nelson elnök.– Ez a jelkép sokakban bizonyára ismerős érzéseket kelt, mivel már régóta az élő, feltámadt Krisztussal azonosítjuk a visszaállított evangéliumot.”

Bővebben az új jelképről itt.

A próféta nagypéntekre újabb világméretű böjtre hív a COVID-19 enyhüléséért

Nelson elnök arra kért mindenkit világszerte, hogy ismét böjtöljenek a COVID-19 enyhüléséért. Ez a világméretű böjt 2020. április 10-én, nagypénteken fog zajlani.

„Könyörögjünk együtt gyógyulásért szerte a világon – kérte a próféta. – A nagypéntek tökéletes nap lesz arra, hogy Mennyei Atyánk és az Ő Fia meghallgasson minket! […] Könyörögjünk imádságos lélekkel… a jelenlegi világjárvány megfékezéséért, az egészségügyi dolgozók védelméért, a gazdaság megerősödéséért, és az élet megszokott mederbe történő visszatéréséért.”

   Fiatalok mondtak beszédet a szombat esti ülésen

Hagyományosan az általános konferenciákon kizárólag az egyház vezetői mondanak beszédet. Ezen a szombat esti ülésen ehhez képest valami szokatlan történt: két tizenéves is beszédet mondott. Laudy Ruth Kaouk és Enzo Serge Petelo is arról osztotta meg gondolatait, hogy miként áldja meg a papság a fiatalokat.

    „A körülményeitektől függetlenül mindig elérhetőek számotokra a papsági áldások – jelentette ki Kaouk, aki a utah-i Provo egyik spanyol nyelvű gyülekezetébe jár. – A családtagokon, barátokon, szolgálattevő fivéreken, papsági vezetőkön, valamint egy olyan Mennyei Atyán keresztül, aki soha nem hagy benneteket cserben, részesülhettek a papság áldásaiban.”

„Megkaptuk a lehetőséget, hogy angyalokhoz hasonlóan végezzünk szolgálattételt, az evangéliumot minden földrészen prédikáljuk, és segítsünk lelkeknek Krisztushoz jönni – mondta Petelo, aki egy másik provói gyülekezet tagja. – Ez a szolgálat közös munkálkodásba von bennünket Keresztelő Jánossal, Morónival, Joseph Smithszel, Nelson elnökkel és az Úr más szorgalmas szolgáival.”

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.