Sajtóközlemény

Svájcban találkozott 53 FN-tanácsadó

Fiatal felnőttek gyűltek össze Európa minden pontjáról, hogy egy hétvégén át közösen tanácskozzanak

2021 augusztusának végén Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának számos fiatal felnőttje gyűlt össze Európából egy konferenciára a svájci Zollikofenben. Az egyház több európai vezetője is ellátogatott közéjük, köztük Erich W. Kopischke elder az Európa Terület elnökségéből, valamint több területi hetvenes és területi szervezeti tanácsadó. A fiatal felnőttek egy online szemtől-szemben gyűlésen is részt vettek David A. Bednar elderrel a Tizenkét Apostol Kvórumából.

Rising Gen Switzerland01
Rising Gen Switzerland01
Újonnan elhívott FN-tanácsadók gyűltek össze a svájci Zollikofenben augusztusban2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az összegyűlt csoportot újonnan elhívott tanácsadók a felnövekvő nemzedékből alkották – olyan fiatal felnőttek, akik a felnövekvő nemzedéket és az egyház helyi vezetőit támogatják Európában. Az eseményt a svájci templom közelében tartották, ahol a csoport szombaton szertartásokon is részt vett. A programban szerepelt még a helyi idősotthonok számára végzett szolgálati tevékenység, valamint egyéb közösségi tevékenységek. A résztvevők több tanácskozás során vitatták meg, hogyan élhetnének még inkább az egyház következő kulcsfontosságú tantételei szerint, és hogyan alkalmazhatnák azokat:

Jézus Krisztus evangéliuma szerint élni

Törődni a rászorulókkal

Mindenkit hívni, hogy fogadja el az evangéliumot

A családokat az örökkévalóságra egyesíteni

„Ez valóban egy történelmi esemény az Európa Területen, hogy fiatalok gyűlnek össze egész Európából – hogy tanácskozzanak, szolgálják és felemeljék egymást és a közösségüket, ez pedig Jézus Krisztus evangéliumának a középpontjában áll” – mondta Kopischke elder.

Az online szemtől-szemben eseményen David A. Bednar elder, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja élőben csatlakozott Salt Lake Cityből, hogy képezze a megjelenteket és válaszoljon a kérdéseikre.

Rising Gen Switzerland02
Rising Gen Switzerland02
Tanácsadók a felnövekvő nemzedékből, akik éppen egy élő online beszélgetésen vesznek részt DavidA Bednar elderrel2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Egy apostol és a területi felhatalmazottak iránymutatásai, valamint a társaimmal való közös tanácskozás által nagyon közel éreztem magamhoz Mennyei Szüleimet és azt a munkát, amit Ők szeretnének, hogy végezzek” – mondta Leanda Akuoko az Egyesült Királyságból.

„Számomra ez a hétvége egy bizonyságtétel volt arról, hogy a mi nemzedékünk készen áll, és hajlandó szembenézni napjaink kihívásaival; hogy egy élő egyház részei vagyunk, és hogy minden, amit itt teszünk, ott annak kell a középpontban állnia, hogy segítsük az embereket egyenként közelebb kerülni Krisztushoz. Nagyon örülök, hogy Portugáliába visszatérve megoszthatom majd mindazt, amit éreztem és tanultam” – fejtette ki a Lisszabonból érkezett Daniel Adriano.

Irene Kabongo, aki Párizsból utazott a tanácskozásra, így nyilatkozott: „Mindig is európainak éreztem magam a személyi igazolványom miatt, de most először éreztem úgy, hogy az Európa Területen Jézus Krisztus egyházának is része vagyok.” Majd így folytatta: „Megerősödtem, mert nem voltak fizikai és lelki határok közöttünk.”

Ben Warner az Egyesült Királyságból ezt mondta: „Azáltal, hogy összegyűltünk szent és közösségi keretek között is, ösztönözve és a közösséghez tartozónak éreztem magam. Az egész élmény megerősített abban a meggyőződésemben, hogy ez az egyház egy olyan hely, ahol gyarapodhatunk, cselekedhetünk, és ahová tartozhatunk.”

A Területi Elnökség irányítása alatt az FN-tanácsadók feladata a felnövekvő nemzedék mentorálása, valamint az egyház helyi és területi szintű vezetői tanácsaiban való részvétel Európa-szerte.

Rising Gen Switzerland03
Rising Gen Switzerland03
ErichW. Kopischke elder ötleteket ad az FN-tanácsadóknak2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Tudj meg többet a felnövekvő nemzedék erőfeszítésről az Európa Területen:

Növeli a felnövekvő nemzedék vezetésben betöltött szerepét az egyház Európában

Felnövekvő nemzedék közvetítések – 2020

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.