Sajtóközlemény

Uchtdorf elnök európai egyháztagokkal találkozott és meglátogatott három templomot

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségének tagja európai mormonokkal találkozott, és ellátogatott az új Franciaországi Párizs templomba, a felújítás alatt álló Németországi Frankfurt templomba, valamint a Hollandiai Hága templomba.

Dieter F. Uchtdorf elnök, második tanácsos az Első Elnökségben, valamint felesége, Harriet, áprilisban vettek részt a tíznapos úton.

Látogatása során az utolsó napi szentek arról érdeklődtek, hogy mikor kerül sor a helyi templomok megnyitására. Uchtdorf elnök válaszában arra kérte az egyháztagokat, hogy mire a templomok megnyílnak, legyenek felkészültek az oda való belépésre. Elmondta, hogy az egyháztagoknak már most készülniük kell arra, hogy belépjenek a szent épületbe, így amikor a templomuk megnyitja kapuit, részesülhetnek majd az Úr áldásaiból.

A Franciaországi Párizs templom 2017. április 22. óta fogadta a látogatókat, és a nyílt napok – a vasárnapok kivételével – május 13-ig tartottak. A templom felszentelésére május 21-én, vasárnap került sor, az előtte való estén pedig kulturális ünnepséget rendeztek. Uchtdorf elnök és felesége az egyház elnöklő püspöke, Gérald Caussé püspök, és felesége, Valérie társaságában járták be a templomot.

A Hollandiai Hága templomot 2002. szeptember 8-án szentelte fel Gordon B. Hinckley elnök. Ez volt az egyház 114. temploma a világon. Uchtdorf elnök és felesége találkozott a templomelnökkel, Marvin Van Dammal, és feleségével, Sandyvel.

Uchtdorf elnök ellátogatott a Németországi Frankfurt templomba is, amely jelenleg nagy felújítás alatt áll, és találkozott az építkezést irányító tisztségviselőkkel, köztük Hanno Luschin projektmenedzserrel. A templomot 1981-ben jelentették be, és hat évvel később készült el: 1987. augusztus 28. és 30. között, 11 ülés alkalmával szentelte fel Ezra Taft Benson, az egyház akkori elnöke. A frankfurti templom várhatóan 2018-ra készül el, ami után ismét felszentelik. Uchtdorf elnök Frankfurtban találkozott még Patrick Kearon elderrel, a Hetvenek tagjával, illetve feleségével, Jenniferrel is.

 

Az utolsó napi szentekkel való találkozása során Uchtdorf elnök arra buzdította őket, hogy tartsák be a parancsolatokat, szolgáljanak másokat és bízzanak az Úrban.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.