Sajtóközlemény

UNSZ egyháztagok önkéntes szolgálata a világkupán

Oroszország „Az önkéntesség évének” nevezte ki 2018-at. A világkupa alkalmat biztosított Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai (a mormonok) számára arra, hogy önkéntes szolgálatban vehessenek részt a játékokon. A futball-rajongóknak a világ minden részéről feltűnt az oroszok – köztük számos ott szolgáló egyháztag – vendégszeretete és az, hogy állandóan készen állnak a problémák megoldására. Az egyik önkéntesként tevékenykedő egyháztag megjegyezte:

„Sokszor vettem már részt különféle önkéntes programokban, mint például közösségi, jótékonysági és sporteseményeken. Idén elég szerencsés voltam, hogy átmentem a vizsgán, és így az egyik önkéntes tolmács lehettem a világkupán, amely országunk történelmében először kerül itt, nálunk megrendezésre. Az önkéntesek csapata különféle szakmájú és korú embereket kovácsol össze, akik között vannak diákok, nyugdíjasok és teljes családok is. Azzal, hogy az ember önkéntes lesz, részévé válik több ezer olyan ember mozgalmának, akik lehetővé teszik az ilyen eseményeket, mint amilyen ez a világkupa is. Az önkéntesség egyben egy lehetőség arra, hogy kapcsolatokat építsünk ki a körülöttünk élőkkel, és felbecsülhetetlen élményeket szerezzünk."

    

Egy másik önkénteskedő egyháztag a következő történetet mesélte: „Imádom a focit, és mikor megtudtam, hogy Oroszország lesz a világkupa házigazdája, nagyon el akartam rá látogatni, mert ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben. Két évvel ezelőtt jelentkeztem önkéntesnek, és ki is választottak. Azért is nagyon örülök, hogy a családom támogat ebben a szolgálatban – máskülönben lehetetlen lenne ezt csinálni.”

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai (a mormonok) aktív résztvevői az önkéntes programoknak, mivel a felebarátaiknak nyújtott önzetlen szolgálat által Jézus Krisztus nyomdokaiba léphetnek.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.