Sajtóközlemény

Az egyház növeli a felnövekvő nemzedék vezetői szerepét Európában

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában a felnövekvő nemzedékből több mint ötven fiatal felnőttet hívtak el tanácsadóként az Európa Területen, további nyolcat pedig területi tanácsadóként.

rising generation advisors 01Download Photo

A Területi Elnökség irányítása alatt a felnövekvő nemzedék tanácsadók tanácskozni fognak a helyi egyházi vezetőkkel, és a vezetőségi tanácsokat a fiatalok, a fiatal felnőttek és a misszionáriusok szempontjaival fogják gyarapítani. Ők és a többi fiatal felnőtt a teljes idejű misszionáriusokkal egységben fogják terelgetni a fiatalokat a szövetség ösvényén.

„A felnövekvő nemzedék új nézőpontokat és erőt hozhat az életünkbe. Ötleteik, meglátásaik és erejük felemelhetnek és ösztönözhetnek egyéneket, közösségeket és egész társadalmakat Európa-szerte” – mondta Erich W. Kopischke elder, az Európa Terület Elnökségének első tanácsosa.

Ezek az új szerepkörök Nelson elnök azon felhívására válaszolnak, miszerint a felnövekvő nemzedéknek nagy szerepet kell vállalnia Izráel egybegyűjtésében és a szabadítás munkájának felgyorsításában, összekötve, támogatva és mentorálva a fiatalokat az Európa Területen.

„Különleges kiváltság, hogy az elhívásom által szolgálhatom a felnövekvő nemzedéket, és ötleteket gyűjthetek arra, hogyan segítsek ennek a nemzedéknek megvalósítani mindazt, ami bennük rejlik ezen az élő egyházon belül” – mondta Daniel Pail, bécsi FN-tanácsadó.

Az egyház igazgatását egyházközségnek és gyülekezetnek hívott helyi szervezeti egységek, cöveknek és kerületnek nevezett regionális szintek, az ezeket magukban foglaló földrajzi területek, valamint azok a világszintű irányító szervezetek segítik, amelyek az Amerikai Egyesült Államokban, a Utah állambeli Salt Lake Cityben lévő egyházközpontban találhatóak. A felnövekvő nemzedék tanácsadó beosztása kibővíti a területen a fiatal felnőttek vezetői szerepköreit, és arra a gyakorlatra épít, amikor is más szinteken már egységben szolgálnak egymás mellett a különböző életkorú vezetők a tanácsokban és bizottságokban.

Ha többet szeretnél megtudni a felnövekvő nemzedéket érintő jövőképről, nézd meg Nelson elnök fiatal felnőtteknek szóló Igazi millenárisokká válni című áhítatát, valamint a fiataloknak szóló Izráel nagy reménysége című áhítatot.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.