Sajtóközlemény

Az egyházi vezetők szövetségek megkötésére és a Jézus Krisztussal való kapcsolatuk elmélyítésére buzdították az egyháztagokat

15 új templom került bejelentésre, köztük egy újabb Európában

A felekezet 2024. áprilisi általános konferenciáján – amelyet a Salt Lake Cityben található Konferencia-központban tartottak – Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus egyháza szerte a világon élő tagjai arra kaptak felkérést, hogy töltsenek több időt a templomban és legyenek hűségesebbek az Istennel kötött szövetségeikhez. Russell M. Nelson, az egyház elnöke kijelentette: „Semmi sem fog jobban segíteni nektek szilárdan a vasrúdba kapaszkodni, mint az olyan rendszeres templomi hódolat, amelyet a körülményeitek csak megengednek.”

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza általános konferenciáira félévente kerül sor, melyeken az egyház világszintű vezetői szólnak az egyház szerte a világon élő tagjaihoz és azok barátaihoz. A 2024. április 6-án és 7-én tartott konferencia öt ülését 70 nyelven közvetítették. A felvételek további 30 nyelven lesznek elérhetőek néhány napon belül. 

Az Angliából származó Patrick Kearon elder elmondta, miszerint Isten terve az, hogy mindannyiunkat hazavigyen. Kearon elder a Tizenkét Apostol Kvórumának a legújabb tagja. Szavai szerint „terve, azzal a szándékkal készült, hogy hazavigyen titeket, nem pedig azért, hogy kívül rekesszen”.

J. Anette Dennis nővér, az egyház női szervezetének a vezetője az Istennel megkötött szövetségekről beszélt. Emlékeztette az egyháztagokat, miszerint „abban a kiváltságban és áldásban van részünk, hogy meghívtak minket, hogy lépjünk egy olyan szövetséges kapcsolatra Istennel, amelyben a mi saját életünk e szövetség jelképévé válhat”. Így folytatta: „A szövetségek olyan kapcsolatot hoznak létre, amely lehetővé teszi Isten számára, hogy idővel alakítson minket, valamint felemeljen, hogy hasonlóbbá váljunk a Szabadítóhoz.”

Massimo De Feo elder, általános felhatalmazott hetvenes, az Európa Középső Terület elnöke a vak férfi újszövetségbeli történetét használva tanított három tantételt a lelki éleslátás megtartásával kapcsolatban. Az első tantétel az, hogy összpontosítsunk Jézus Krisztusra, és maradjunk hűek ahhoz, amiről tudjuk, hogy igaz. A második arra hívja fel a figyelmet, hogy hagyjuk magunk mögött a természetes embert, tartsunk bűnbánatot, és kezdjünk új életet Krisztusban. A harmadik tantétel pedig arról szól, hogy halljuk meg az Úr hangját, és engedjük, hogy Ő vezessen bennünket.

Dieter F. Uchtdorf elder, a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja azokról a lépésekről tanított, amelyeket megtehetünk azért, hogy ráleljünk a Jézus Krisztuson keresztül elérhető békességre és örömre – hiszen pontosan ez a célja a tervnek, melyet Isten a gyermekei számára készített.  „Ha úgy érzitek, hogy lehetne több is az efféle örömből az életetekben, akkor arra hívlak benneteket, hogy induljatok el azon az utazáson, amit Jézus Krisztusnak és az Ő útjának a követése jelent” – mondta a német származású apostol.

Jack N. Gerard elder, az Európa Középső Terület Elnökségének a második tanácsosa a feddhetetlenséget választotta témájául. Kijelentette: „Feddhetetlenséget gyakorolni a döntéseinkben a Szabadító, Jézus Krisztus követésére irányuló belső elkötelezettség külső kifejezésre juttatása.”

Jeffrey R. Holland elder, a Tizenkét Apostol Kvóruma tagja mindenkit arra emlékeztetett, hogy „Isten hallja minden imánkat és mindegyiket megválaszolja az általa kijelölt, tökéletesítésünkre szolgáló ösvény szerint. (…) Csupán Isten tudja az okait annak, miért kapunk más választ az imáinkra, mint reméljük – de megígérem, hogy meghallgattatnak és megválaszoltatnak az Ő rendíthetetlen szeretete és kozmikus időszámítása szerint.”

Susan H. Porter nővér, az egyház gyermekeket tömörítő szervezetének a vezetője mindenkit arra kért, hogy imádkozzanak Istenhez, növekedjenek egyénileg, és mutassák ki Isten szeretetét mások felé.

A konferencia során az egyháztagok támogatták a vezetőségben történt változásokat. Elhívást kapott a Vasárnapi Iskola új Általános Elnöksége. Az általános felhatalmazott hetvenesek közül nyolcan kerültek felmentésre és kaptak nyugalmazotti státuszt. Tizenegy új területi hetvenest hívtak el szerte a világból, akik közül hárman az Európa Középső Területen kezdik meg szolgálatukat 2024. augusztus 1-jén.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában a hetvenesek arra kapnak elhívást, hogy „különleges tanúk legyenek”, és a Tizenkét Apostolt segítsék, „amint felépítik az egyházat, és… rendezik annak ügyeit”.

A 2024. áprilisi általános konferencia záró ülésén Russell M. Nelson elnök 15 további templom felépítésére vonatkozó terveket jelentett be a következő helyszíneken:

 • Francia Polinézia, Uturoa
 • Mexikó, Chihuahua
 • Brazília, Florianópolis
 • Argentína, Rosario
 • Skócia, Edinburgh
 • Ausztrália, Brisbane déli területe
 • Kanada, Brit Kolumbia, Victoria
 • Amerikai Egyesült Államok, Arizona, Yuma
 • Amerikai Egyesült Államok, Texas, Houston déli területe
 • Amerikai Egyesült Államok, Iowa, Des Moines
 • Amerikai Egyesült Államok, Ohio, Cincinnati
 • Amerikai Egyesült Államok, Hawaii, Honolulu
 • Amerikai Egyesült Államok, Utah, West Jordan
 • Amerikai Egyesült Államok, Utah, Lehi
 • Venezuela, Maracaibo

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.