Sajtóközlemény

Krisztusba vetett remény a világméretű konferencia középpontjában

2021. október 2–3. között került megrendezésre Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza általános konferenciája, melynek során a beszélők elsősorban arra kérték Krisztus követőit, hogy a Szabadítóban keressék a reményt, és töltsék meg a világot világossággal. Több európai hívő is részt vett a konferencia programjában.

Russell M. Nelson elnök a vasárnap délelőtti ülés során arról beszélt, hogy amennyiben a lelki alapunk szilárdan a Szabadítóra épül, akkor nem kell félnünk. Az egykori sebész 2018 januárja óta szolgál Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza elnökeként. Az egyház évente két alkalommal tart általános konferenciát.

Erich W. Kopischke elder, az egyház háromfős európai irányítótestületének, a Területi Elnökségnek a tagja. Az ő konferenciai beszédét előre rögzítették Németországban. Ebben családja mentális egészséggel kapcsolatos nehézségeiről beszélt, és bátorítást nyújtott azoknak, akik hasonló kihívásokat élnek át.

„Mindenkihez szólok, aki személyesen érintett egy mentális betegségben: szorosan ragaszkodjatok a szövetségeitekhez, még akkor is, ha most nem érzitek Isten szeretetét. Tegyünk meg mindent, ami erőnkből telik, majd »álljunk mozdulatlanul, …hogy meglássuk Isten szabadítását, és az ő karjának felfedését«” – mondta Kopischke elder.

„Az egyéni erőfeszítéseink [a szükséget szenvedőkről való gondoskodásra,] nem feltétlenül igényelnek pénzt vagy messzire történő utazásokat. Azonban megkövetelik a Szentlélek útmutatását és a készséges szívet.” Ezt már Sharon Eubank nővér, a Segítőegylet Általános Elnökségének első tanácsosa mondta.

Eubank nővér két példát is megosztott azzal kapcsolatban, ahogy az egyház segítséget nyújtott a szükséget szenvedőknek Németországban. Ahrweilerben a misszionáriusok önkéntesi munkában, többek között iszapot lapátolva segítettek egy súlyos árvizet követő takarítási munkálatokban. Az egyház egyik ramsteini egyházközségének tagjai pedig közösen varrtak hagyományos muszlim ruházatot afgán menekült nők számára, akiknek a fejkendőit a kabuli repülőtér zűrzavarában letépték.

Két év elteltével az általános konferenciát újra a Konferencia-központ előadótermében tartották az amerikai egyesült államokbeli Salt Lake Cityben, bár maga a terem szinte teljesen üres volt. Személyesen csupán a beszélők, az egyház vezetői, valamint a családtagjaik vettek részt a gyűlésen, ugyanakkor a konferenciai üléseit világszerte követni lehetett televíziós, rádiós és online közvetítésen keresztül.

A The Tabernacle Choir at Temple Square a hagyományos helyén, de csökkentett létszámmal volt jelen, lehetővé téve, hogy a többi résztvevőhöz hasonlóan egymástól megfelelő távolságra foglalhassanak helyet. A szombat esti ülésen egy a Brigham Young Egyetem hallgatóiból álló közös kórus biztosította a zenét a német származású Sonja Poulter vezényletével, aki az egyetem kóruskarvezetés és kóruszene karának tanársegédje.

A konferencia zárásaként Russell M. Nelson elnök bejelentette 13 új templom megépítésének terveit szerte a világon.

Az általános felhatalmazott hetvenesek közül hatan kerültek felmentésre és kaptak nyugalmazotti státuszt: J. Devn Cornish elder, Timothy J. Dyches elder, David F. Evans elder, Robert C. Gay elder, James B. Martino elder és Terence M. Vinson elder. Henry B. Eyring elnök bejelentette két területi hetvenes elhívását, illetve további két területi hetvenes felmentését is.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.