Sajtóközlemény

Krisztusi szolgálatra buzdítottak az egyház vezetői a Budapest Cövek őszi konferenciáján

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Budapest Magyarország Cövekének őszi konferenciáját 2023. november 4–5-én tartották meg a Tihany téren álló cövekközpontban. Négyszázan jöttek el a cövek budapesti épületében megrendezett eseményre, amelyen számos egyházi vezető és egyháztag mondott beszédet. A különleges konferencián Rubén V. Alliaud elder elnökölt, aki második tanácsosként szolgál az Európa Középső Terület Általános Elnökségében.

A konferenciai szombati napja a cövekben szolgáló vezetőknek szóló képzéssel vette kezdetét.

Borsos Péter cövekelnök így emlékeztette a résztvevőket az elhívásuk jelentőségére: „Mindegyikünkre lelkeket bízott az Úr, ám nemcsak az egyházunk tagjai vannak ránk bízva, hanem Isten minden gyermeke a területen, ahol szolgálunk.” Hozzátette, hogy ez egyértelműen nagy felelősség, ám amikor elhatalmasodik rajtunk az aggodalom, vajon eleget tudunk-e tenni minden feladatunknak, „az Úr támogatást, erőt és segítséget nyújt ahhoz, hogy az élet semelyik területén se szenvedjünk hiányt”.

A Magyarország Budapest Misszió vezetői is szóltak a jelenlévőkhöz. Chet Wall elnök sugalmazott üzenete részeként elmondta, 26 évvel ezelőtt, amikor fiatal misszionáriusként hazánkban szolgált, csak egy távoli álom volt, hogy cövek vagy templom legyen az országban, ám most eljött az idő, hogy az egyház minél gyorsabban növekedjen Magyarországon. Felesége, Kristy Wall nővér megosztott gondolatai is e növekedés elősegítésére buzdítottak. „Semmilyen eredmény nem érhető el a misszionáriusi munkában, amíg nem találunk valakit, akit taníthatunk. Az egyháztagoknak segíteniük kell a misszionáriusokat ebben” – mondta.

A konferencia ezt követően egy felnőtt üléssel folytatódott Alliaud elder irányítása alatt, melyet a technika segítségével az otthonukból is követni tudtak az egyház tagjai és barátaik. Az általános felhatalmazott hetvenes beszédében kitért arra, hogy az igazlelkű kérdések erősítik a hitünket. „Jézus Krisztus visszaállított egyházában szeretjük a kérdéseket, azonban különbség van a kérdés és a kétely között. A kétely közelebb áll a félelemhez, mint a kérdéshez. A kérdés előfeltétele a kinyilatkoztatásnak” – fejtette ki.

Az este folyamán a cöveki és területi vezetők az egyház fiatal, még egyedülálló tagjaival is egybegyűltek, akik szabadon tehették fel nekik kérdéseiket.

2023. november 5-én (vasárnap) délelőtt személyes részvétellel általános ülést is tartottak a Tihany téri cövekközpontban, melyen mintegy 400 egyháztag és barátaik vettek részt.

Az ülés kezdetén kilencévnyi szolgálat után felmentésre került a cövek elnökségéből Vasváry Károly Csaba első tanácsos. Helyét Szobonya Olivér, a korábbi második tanácsos vette át. Újonnan csatlakozott a cövekelnökséghez Fehér Csaba Iván második tanácsosként.

Borsos elnök elmondta, hogy a cövekelnökség örömmel látta a lelkesedést, amelyet a magyar szentek a Budapest templom helyszínének a bejelentése iránt tanúsítottak. Ám hozzátette, „az Úr házának a felépülése hatalmas csapás a gonosz számára, és fondorlatossága próbára fog tenni minket.. […] Előbb-utóbb készen kell majd állnunk megmutatni, hogy az Úr oldalán állunk.”

Ezeket a gondolatokat Martin Pilka elder területi hetvenes is visszhangozta. „Azért épül az országotokban templom, mert készen álltok arra, hogy többet tudjatok meg Jézus Krisztusról. […] Mindannyiunknak arra kell törekednie, hogy egyre jobbak legyünk, és csupa olyan dolgot tegyünk, ami segít jobban megismernünk Krisztust” – osztotta meg gondolatait a Csehországból származó egyházi vezető.

Az egyház világszerte található cövekei évente két alkalommal, tavasszal és ősszel tartanak konferenciát. Ezeket rendszerint az egyház általános konferenciáihoz közeli, azokat követő időpontban szervezik meg. Ilyenkor az adott cövek vezetői és az általuk felkért egyháztagok szólnak az egybegyűltekhez különböző evangéliumi témákban. A Budapest Magyarország Cövek a 2006. júniusi 4-i megszervezése óta ugyanezt a gyakorlatot követi.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.