Sajtóközlemény

Tápláljuk a hitet és gondoskodjunk másokról! – így buzdítottak a beszélők a világméretű egyházi konferencián

Jézus Krisztus követése békességet hoz majd a nehéz időkben, és együtt jár a szegényekkel és a földdel való törődés felelősségével is. Ezeket az üzeneteket hallhatták Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza általános konferenciájára Salt Lake Cityben egybegyűlt hívők ezrei, további milliók pedig az interneten.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza általános konferenciájára félévente kerül sor. Ilyenkor az egyház világszintű vezetői szólnak a szerte a világon élő egyháztagokhoz és barátaikhoz. A konferencia 2022. október 1-jén és 2-án tartott öt ülése élőben került közvetítésre 70 nyelven.

Russell M. Nelson, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza elnöke arra kérte a hallgatóságát, hogy leljenek megnyugvásra e világ szilajságától, bizonytalanságától és gyötrelmétől azáltal, hogy szilárdan elkötelezik magukat Jézus Krisztus példájának a követése mellett.

„Az Ő módján élni örömöt és békességet hoz, és Ő gyengéden, kedvesen és szeretettel hívott másokat az ilyen fajta életmódra” – emelte ki J. Anette Dennis nővér is, aki első tanácsosként szolgál a Segítőegylet – az egyház női szervezete – Általános Elnökségében.

„[Jézus Krisztus] világossága és Lelke mindannyiunkat vezérel a szegények és szűkölködők megsegítésében szerte a világon” – mondta Dallin H. Oaks elnök, az Első Elnökség első tanácsosa. Újra kihangsúlyozta az egyház azon küldetését, hogy más jótékonysági szervezetekkel együttműködve világméretű emberbaráti segítséget nyújtson a szenvedőknek.

A konferenciai felszólalói között több európai résztvevő is volt.

Dieter F. Uchtdorf elder a Tizenkét Apostol Kvórumából bemutatott egy újratervezett kalauzt a 11 és 18 év közötti utolsó napi szent fiatalok számára. Az új kiadvány, mely A fiatalság erősségéért:Kalauz a döntések meghozatalához címet viseli, evangéliumi tantételeken – önrendelkezésen és sugalmazáson – alapszik. „A döntések meghozatalához a legjobb útmutatótok Jézus Krisztus. Jézus Krisztus maga a fiatalság erőssége” – mondta a német születésű Uchtdorf elder.

„A föld és a természetes környezetünk… olyan szent felelősség, melyet Isten bízott ránk” – jelentette ki Gérald Caussé, az egyház bordeaux-i születésű elnöklő püspöke. Azt javasolta, hogy tegyünk magunkévá olyan személyes életvitelt és viselkedésformákat, amelyek tiszteletben tartják Isten alkotásait.

A szombat délutáni ülésen Hans T. Boom elder a Hetvenektől mondott imát. Arra kérte Istent, hogy segítsen a hívőknek megérteni az elhívásukat és szerepüket a világban. Boom elder Amszterdamban született, jelenleg az egyház Európa Északi Területének az elnökeként szolgál, melynek a központja Londonban van.

A konferencia során az egyháztagok támogatták a vezetőségben történt változásokat. Nyolc általános felhatalmazott hetvenes került felmentésre, és nyugalmazott státuszt kapott. Hat új területi hetvenes kapott elhívást, köztük Bernhard Cziesla Jakobwüllesheimből (Németország), valamint Yves S. Weidmann Burgdorfból (Svájc).

A hetvenesek Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában mint különleges tanúk szolgálnak, és segítenek a tizenkét apostolnak, midőn „felépítik az egyházat és… rendezik annak ügyeit”.

A konferencia záróülésén Russell M. Nelson elnök bejelentette 18 további templom építésének a terveit.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.