Sajtóközlemény

Az utolsó napi szentek világméretű konferenciáján a beszélők arra buzdítottak, hogy rendelkezzünk lelki gondolkodásmóddal

Russell M. Nelson elnök azt mondta, hogy a lelki gondolkodásmóddal való rendelkezés és Jézus Krisztus első helyre tétele kövezi ki az utat az örömteli élethez. A kétnapos, szeptember 30-án és október 1-jén a Utah állambeli Salt Lake Cityben megrendezett konferencia záró ülésén az egyház vezetője egy előre rögzített videóban szólt hallgatóságához szerte a világon.

„Celesztiálisan gondolkodva új fényben látjátok majd a megpróbáltatásokat és az ellenállást” – tette hozzá Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza elnöke, aki nemrégiben ünnepelte a 99. születésnapját. Kifejtette: a celesztiális gondolkodásmód meg fogja változtatni az illető szívét, és őszintébb imákat fog eredményezni. Russell M. Nelson elnök egy izomsérülés következtében nem személyesen, hanem közvetítésen keresztül követte figyelemmel a rendezvényt.

Az általános konferencia Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza világméretű gyűlése. Évente kétszer – április első hétvégéjén és október első hétvégéjén – szerte a világból érkező egyházi vezetők üzeneteket (prédikációkat) osztanak meg Jézus Krisztusról és az Ő evangéliumáról. Különféle vallású és hátterű, szerte a világban élő emberek kapnak meghívást, hogy tekintsék meg, illetve hallgassák meg a konferenciát és vegyenek részt azon.

A német származású Dieter F. Uchtdorf elder, az Egyesült Királyságból származó Alan T. Phillips elder, valamint a francia Christophe G. Giraud-Carrier elder is felszólalt a konferencián. Más beszélők Argentína, Brazília, Guatemala, Korea, Új-Zéland és az Amerikai Egyesült Államok szülöttei voltak.

Beszédében Uchtdorf elder, a Tizenkét Apostol Kvórumának a tagja, megemlítette a tékozló fiú példázatát. A Bibliában szereplő e történetben – amelyet eredetileg Jézus Krisztus mondott el – egy lázadó fiú elhagyja az otthonát és eltékozolja az örökségét. A visszatértét követően apja megbocsát neki, és örömmel fogadja.

Uchtdorf elder azokhoz szólt, akik szem elől tévesztették a hitüket, megígérve nekik, hogy abban a pillanatban, amikor eldöntik, hogy visszatérnek és Jézus Krisztus útján járnak, az Ő hatalma átjárja majd az életüket és átalakítja azt.

„Az, ahogy egymással bánunk, valóban számít” – mondta Phillips elder. Arra buzdította a hallgatóságot, hogy segítsenek azoknak, akik a családjukban, gyülekezetükben vagy helyi közösségükben küszködnek. A rászorulókkal való törődés részét képezheti az is, hogy igyekszünk enyhíteni azok szenvedésén, akik rendkívüli szegénységben élnek, netán üldöztetés, összecsapások vagy erőszak következtében a lakhelyük elhagyására kényszerültek.

Giraud-Carrier elder először mondott beszédet általános konferencián. Ebben kifejtette, hogy az emberek eltérő kultúrákban nevelkedhetnek, különböző társadalmi-gazdasági körülményekből származhatnak, vagy akár nagyban eltérhet a halandóságbeli örökségük is, például a nemzetiségük, a bőrszínük, az étkezési szokásaik, valamint a politikai nézeteik. Amint azt hozzátette: így is mindannyian, kivétel nélkül, Isten gyermekei vagyunk.

A konferencia során Alexander Dushku eldert általános felhatalmazott hetvenesként támogatták. Az általános konferencia vezetőségi ülésén két új területi hetvenes került támogatásra, valamint kettő felmentésre.

A rendezvény zárásaként Nelson elnök bejelentette, hogy az egyház összesen 20 további templomot fog felépíteni Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában, az Amerikai Egyesült Államokban és Óceániában. Az utolsó napi szentek a templomokra Isten házaiként, a szentségnek és a békességnek a világi foglalatosságoktól elkülönített helyeiként tekintenek, amelyek különböznek a világszerte a vasárnapi istentiszteletekhez használatos szokásos kápolnák és gyülekezeti házak tízezreitől.

A zenét a konferencián különböző kórusok biztosították, köztük a The Tabernacle Choir at Temple Square, Mack Wilberg és Ryan Murphy vezényletével, valamit Andrew Unsworth és Richard Elliott orgonisták kíséretével.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.