Sajtóközlemény

Magyarországi utolsó napi szent fiatalokhoz szóltak az egyház világszintű vezetői

2023. október 29-én (vasárnap) Budapestre látogatott Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza két világszintű vezetője. Steven J. Lund elnök és Jan E. Newman fivér egy budapesti kápolnában kerekasztal-beszélgetésen vett részt a fiatalok helyi egyházi vezetőivel, majd egy különleges áhítat keretén belül szólt a Magyarországon élő, 14–18 éves utolsó napi szentekhez.

Jan E. Newman fivér – aki a Vasárnapi Iskola szervezetének az Általános Elnökségében tölt be második tanácsosi tisztséget 2019. áprilisa óta – elmondta a hallgatóságnak, miszerint az egyház vezetői tisztában vannak azzal, hogy a fiatalok emberpróbáló időkben élnek. A kihívásokkal teli földi élethez azonban biztatásul azt javasolta, hogy a szentírásokba való kapaszkodás védelem lesz számukra az ellenség kísértései ellen. A személyes szentírás-tanulmányozás fejlesztéséhez néhány praktikus javaslatot is adott az ifjú egyháztagoknak, köztük azt, hogy körültekintően és bátran lakmározzanak a Biblia, a Mormon könyve és egyéb utolsó napi szentírások szavain.

Köszöntése részeként elmesélte azt is, hogy a lánya évekkel korábban Magyarországon szolgált misszionáriusként, akinek az élménybeszámolói nyomán a családjuk a szívébe zárta a magyar embereket, ételeket és földet.

Steven J. Lund elnök – aki 2020. áprilia óta szolgál a Fiatal Férfiak szervezetének elnökeként – beszédét azzal a gondolattal kezdte, miszerint fiatalkorban könnyűnek tűnhet kitartani az evangélium mellett, amikor egyedül, igazlelkű családunk vagy hithű egyházi közösségünk körében vagyunk, azonban amikor kint járunk-kelünk a világban, meglátjuk, hogy sokkal nehezebb lesz kitartani. Számos példával alátámasztva azzal bátorította az áhítaton részt vevőket, hogy a Szabadítóra és jószívű embertársainkra támaszkodva ez is sikerülhet, mivel Jézus Krisztus eljön a látszólag szörnyűséges körülményeink közé, és békességet, örömöt és megváltást hoz nekünk. „Az Ő vágya, hogy megáldjon gyógyulással, vigasszal és tudással” – tette bizonyságát Krisztus jóságáról Lund elnök.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.