Vezetés és szervezet

Első Elnökség

Az Első Elnökség az egyház legfelsőbb szintű irányító testülete. Tagjai Jézus Krisztus nevének különleges tanúi, akiket arra hívtak el, hogy világszerte tanítsanak és bizonyságot tegyenek Őróla. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát 15 apostol vezeti, akik prófétáknak, látnokoknak és kinyilatkoztatóknak szamítanak. Az egyház elnöke az a férfi, aki a legrégebben apostol, és sugalmazás által választ magának tanácsosokként két másik apostolt. Ők hárman alkotják az Első Elnökséget, amely az egyház legfőbb igazgatási testülete.

A Tizenkettek Kvóruma

A Tizenkét Apostol Kvóruma a második legfőbb elnöklő testület az egyház igazgatásában. Tagjai Krisztus nevének különleges tanúiként bejárják a világot, és az Első Elnökség irányítása alatt szolgálnak.

Az Európa Terület Elnöksége

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza igazgatásügyileg földrajzi területekre oszlik. Az Egyesült Államokban és Kanadában minden területet a Hetvenek Kvóruma Elnökségének egyik tagja felügyel, székhelyük a utahi Salt Lake Cityben található. A többi területet területi elnökök és azok tanácsosai felügyelik, akik általában tagjai a Hetvenek valamelyik Kvórumának, és a hozzájuk kijelölt területen laknak.